“Sokakları Güvensiz, Kadınları Hedef Haline Getiren AKP Gericiliğidir” “Sokakları Güvensiz, Kadınları Hedef Haline Getiren AKP Gericiliğidir”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Hizmetlerine devam ediyor ama bu hizmetler her nedense Samandağ’a uğramıyor.
Samandağ halkı yıllar yılı iktidarın kendisini üvey evlat görerek hizmet getirilmemesine ve ya çok geç getirilmesine alışkındır. 
Bunda muhalif kimliğinin etkisinin de olduğu kanaati de halkta oluşmuştur.
Fakat gelin görün ki yerel seçimlerde en yüksek oyu Samandağ’dan alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiği Sayın Lütfü Savaş ta Samandağ Halkına üvey evlat muamelesi yapıyor.
  HBB Başkanı Savaş, seçildiği günden bu yana Samandağ’a hizmet getirmek için olabildiğince cimri davranıyor.
Dağ, bayır demeden nüfusunun azlığına çokluğuna bakmadan başka ilçelere götürdüğü hizmetlerle övünen ve reklamını yapan HBB her ne hikmetse nüfusun yoğun olarak kullandığı ve kendi yetki alanında bulunan caddeler için Samandağ’a uğramıyor.
Depremden önce altyapı ve üst yapı problemleri çözülmeyen Samandağ, depremde en ağır yara alan ilçelerden bir tanesi olmasına karşın, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı yanında göremedi.
Hadi kendisini göremedi de maalesef hizmetlerini de göremedi.
Depremzede Samandağ halkına fatura göndermekten imtina etmeyen Sayın HBB Başkanı, akmayan ve ya kirli akan sular, boşaltılmayan foseptik, yapılmayan kanalizasyon, asfaltlanmayan yolları vatandaşın sırtına bıraktı.
Deprem öncesinde görmeye alışkın olduğumuz gibi Hassa, Kırıkhan, Yayladağı, Erzin gibi ilçelere yapılan hizmetlerin onda birini alamayan Samandağ, depremden sonra da hizmetsizlikle cezalandırılıyor gibi.
Sakın yanlış anlaşılmasın, sizin göreviniz size oy versin ya da vermesin Hatay’ın başkanı olarak her yere hizmet götürmek zorundasınız. Fakat her yere hizmetlerinizi neden eşit bir şekilde yapmadığınızı merak ediyoruz.
Özellikle size en yüksek oranda oy vermesine ve sizi o koltuğa sizi oturtan ilçelerden birinin Samandağ halkı olduğunu bilmenize rağmen neden bu halkı hizmetsizlikle cezalandırıyorsunuz? Merak ediyoruz?
Önümüzdeki yerel seçimlere sayılı aylar var yeniden aday olmak gibi bir planınız varsa Samandağ halkının da elbette vermediğiniz hizmetlere sandıkta cevabı olacaktır?
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları