Hatay’da 2005 yılından bu yana tiyatro çalışmalarını sürdüren Epik Sanat Tiyatrosu, Defne’de “İş Çıkışı Tiyatro” adıyla yeni bir grup oluşturdu. Farklı mesleklerden katılımcıları bir araya getiren grup, mesai sonrasında tiyatro çalışmaları gerçekleştiriyor.
“İŞ ÇIKIŞIMIZ, BİRAZ DA KENDİMİZE DÖNÜŞÜMÜZDÜR”
Epik Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Altunöz, çalışmanın yalnızca tiyatro eğitimiyle sınırlı olmadığını belirterek insanların yoğun çalışma temposunun ardından sanat için bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti.
Tiyatronun insanları bir araya getiren, iletişimi güçlendiren ve birlikte üretme kültürünü geliştiren bir alan olduğunu ifade eden Altunöz, “Bizim iş çıkışımız, biraz da kendimize dönüşümüzdür.” anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
OYUNCULUKTAN DOĞAÇLAMAYA ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Akşam saatlerinde gerçekleştirilen çalışmalarda oyunculuk, beden kullanımı, ses, doğaçlama ve grup çalışmaları üzerine uygulamalar yapılıyor. Katılımcılar, tiyatronun temel tekniklerini öğrenirken sahne üzerinde ortak bir dil oluşturma ve birlikte üretme deneyimi de yaşıyor.
Farklı mesleklerden insanların aynı sahne etrafında buluştuğu çalışma, tiyatroyu yalnızca profesyonel oyuncuların değil, günlük yaşamın içinde yer alan herkesin ulaşabileceği bir sanat alanı hâline getirmeyi amaçlıyor.
DEFNE’DE TİYATRO KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİ HEDEFLENİYOR
6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da kültür-sanat çalışmalarını sürdüren Epik Sanat Tiyatrosu, “İş Çıkışı Tiyatro” grubuyla tiyatroyu gündelik yaşamın bir parçası hâline getirmeyi hedefliyor.
Tiyatronun yalnızca gösteri izlenen bir alan değil, insanların birlikte düşündüğü, ürettiği ve kendilerini ifade ettiği bir alan olması gerektiğini savunan ekip, atölye çalışmalarını önümüzdeki süreçte de sürdürecek. Atölye sürecinin sonunda katılımcılarla birlikte bir tiyatro oyununun hazırlanması planlanıyor.
