Hatay’da Doğa Katliamı Dur Durak Bilmiyor Hatay’da Doğa Katliamı Dur Durak Bilmiyor

Samandağlı gurbetçimiz Mustafa Şat bu yıl 36.sı düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı finallerinde kulaçlarını Hataylı depremzedeler için atacak.
Mustafa Şat, iki yıl ara verdiği dünyanın önde gelen açık su yüzme organizasyonlarından olan, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması finallerinde yarışmaya hak kazandı.
Samandağlı gurbetçimiz Şat, 52 ülkeden 4 bin sporcunun yarıştığı ön elemelerde finale kalarak büyük bir başarıya da imza atmış oldu. Bu yılki final yarışmalarda Almanya’nın Münster kentinden Sonja Schulte’de Şat ile birlikte depremzedeler yararına kulaç atacak.
Mustafa Şat, yarışma öncesi gazetemize yaptığı açıklamada, depremzedeler için Almanya’ da bir kampanya başlattıklarını, bu yarışmada yüzdükleri her bir metre için bağışçıların depremzedeler yararına bağışta bulunacağını ifade etti.
Şat, açıklamasında “İstanbul kıtalararası yüzme yarışları için 2 sene aradan sonra tekrar ön elemelere katıldım ve 25 Ağustos 2024 final yarışlarına katılacağım. Yüzeceğimiz mesafe 6500 metre, 52 Ülkeden katılım var ve başvuran 4000 kişin içinde ön elemeleri kazanarak, finale katılmayı hak ettik Ama bu sefer gerçek anlamda Hatay için yüzeceğiz, benimle sayın Bayan Sonja Schulte Almanya Münster’den eşlik edecek ve biz her yüzdüğümüz bir metre için herkes 1 avrodan başlayarak Hataylı depremzedelere destek amaçlı hibe verecek. Ben Hatay-Samandağlıyım ve bunu bağış kampanyasını başlatmam bana onur veriyor.” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları