İHD: Barışa En Çok Çocuklar İhtiyaç Duyar! İHD: Barışa En Çok Çocuklar İhtiyaç Duyar!

Samandağ’da “Hatay’da Deprem Sonrası Yaşam Sorunlar ve Çözüm Önerileri” paneli gerçekleştirildi.
Samandağ Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen moderatörlüğünü Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz’ın yaptığı panelde “Hatay’ın Kültür ve Sanat Potasinyeli’nin Kamucu Değerlendirmesi” konusunda Eğitimci Müslüm Kabadayı, “Hatay’ın Kentsel İyilik Halini Etkileyen Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konusunda  Dr. Demet Parlar, “Hatay’ın Turizm Potansiyeli Nasıl Değerlendirilir” konusunda Turizmci, İstanbul Hatay Dayanışma Derneği Başkanı ve Turizmci Fahir Semir Abacı, “Bölgemizdeki Yaşam Tarzının Kalp Sağlığına Etkileri” konusunda Prof. Dr. Ufuk Eryılmaz, “Plastiklerin Çevre ve İnsan Sağlığına Etkileri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konusunda Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, “Hayvanların İnsan Sağlığına Etkisi ve Sokak Hayvanları Sorunu” konusunda Veteriner Hekim Mehmet Eryılmaz konuşmacı olarak yer aldı.
Panele; Samandağ Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Fehmi Görür, Taylan Tunç, Umut Zubari, Samandağ Çevre Koruma Derneği Başkanı Mişel Atik, Atatürk Mahallesi Muhtarı Ali Daud, Cemal Gürsel Mahallesi Muhtarı Selim Emektaş, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Güzey, Yeni Mahalle Muhtarı Behcet Deniz, TİP İlçe Başkanı Önder Tam, ADD Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, Samandağ Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İki bölüm halinde gerçekleştirilen panelin ilk bölümünde konuşmacılar sunumlarını gerçekleştirirken, ikinci bölümünde katılımcılar panelistlere sorularını yöneltti.
Panelin açılış konuşmasını yapan Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz “Yaklaşık bir buçuk yıl önce 90 saniye süren bir deprem bizim hayatımızı altüst etti. Binlerce yıllık şehrimizi, yaşamımızı altüst etti. Ama insan her türlü felaketin sonrasında yine yaşama tutunuyor. Yeniden kendini var etmeye, hayatı var etmeye ve üretmeye devam ediyor. Biz de depremin hala yıkıntıları arasında yeniden bir yaşam kurmaya çalışıyoruz hep birlikte. Doğa bunu emrediyor. Acısını yaşadık, acısını yaşıyoruz ama acıları geride bırakıp yeniden bir yaşam kurmak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bir araya geliyoruz, dayanışma sergiliyoruz. 
Binlerce yıllık bir şehrin çocuklarıyız biz. Birçok medeniyete beşiklik yapmış bir coğrafya burası. Şimdi bunları konuşacağız. Kültürümüzü, doğamızı, hayvanları, sağlığımızı konuşacağız.” dedi.
Eryılmaz, ayrıca bu panelin afişinde kullanılmasına izin verdiği ve dayanıştığı için Ressam Mehmet Babat’a teşekkür etti ve sözü panelistlere bıraktı.
Panelistler kendi konularıyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından panelistlere katılımcılar tarafından sorular yöneltildi.
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları