EĞİTİM İŞ: Sağlıklı eğitim, güvenli okul için eylemdeyiz EĞİTİM İŞ: Sağlıklı eğitim, güvenli okul için eylemdeyiz

Hatay’da Samandağ Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı geçtiğimiz Cuma günü Belediye Hizmet Binası Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay başkanlığında toplanan Eylül ayı Meclis Toplantısında 8 gündem maddesi ve bir önerge görüşülerek karar bağlandı. 
Meclis gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası Belediye Başkanı Emrah Karaçay, kalkın sorularına cevap verdi, taleplerine ilişkin açıklama yaptı.
Tüm kararların oy birliği ile alındığı Samandağ Belediyesi Eylül Ayı Olağan meclis toplantısında; Bir önceki meclis toplantısı tutanak özetini görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 
Samandağ Belediye Meclisinin 03.05.2024 tarih ve 50 sayılı kararı ile ihdas edilen Afet İşleri Müdürlüğünün çalışma yönetmeliğinin görüşülerek oy birliğiyle kara verildi. 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun 9. Maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 41. Maddesine göre hazırlanan Samandağ Belediyesi 2025-2029 yılı Stratejik Plan ve Performans Programı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 
Belediye Meclisinin 02.08.2024 tarih ve 79 sayılı meclis kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen İlçemiz Atatürk Mahallesi 750 ada 25 numaralı parselin; 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan Kararları doğrultusunda “Resmi Kurum Alanı” amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili komisyon raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 
Samandağ Kurtderesi Mahallesi 387 ada 10 ve 11 numaralı parsellerin ortasından geçen 7 metrelik yolun güney yönünde kaydırılması ile ilgili plan değişikliğinin İmar Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün 25.07.2024 tarih ve 10046392 sayılı yazıları ile “çevre gelirinin takip ve tahsili ile tahsilat karşılığı öngörülen ödeneğin kullanma hakkında yönetmelik” gereğince araç alımında kullanılmak üzere çevre geliri karşılığı yardım yapılacaktır. Devlet Malzeme Ofisinden 1 Adet Ekskavatör ve 1 Adet Kazıcı – Yükleyici satın alınmasına ve gerekli işlemleri yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliği ile kara verildi..
Mülkiyeti ETİ Türk Alevi Taifesi Vakfı adına kayıtlı idaresi Kültür e Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünde bulunan Samandağ İlçesi, Mızraklı Mahallesi 4034 parselde yer alan hayrat vakıf taşınmaz üzerinde Samandağ Belediyesince taziye evi yapılması için Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile protokol yapma yetkisinin Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Ekim ayı meclis toplantısının 4 Ekim 2024 Cuma günü saat 10.00’ da yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Gündem dışı olarak sunulan önergede; Mülkiyeti Samandağ Belediyesi'ne ait Yeni Çarşı Merkezinde bulunan tapu kaydı Cemal Gürsel Mahallesi 1519 ada 17 Numaralı taşınmazda kat ittifakıyla oluşturulan 95 numaralı dükkanın 5393 sayılı belediye kanunu on sekizinci maddesinin e verme gereğince üç yıllığına kamu yararına çalışan Türk Kızılayı Derneği'ne belediye meclis gündemini alınarak oy birliği ile kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası Belediye Başkanı Emrah Karaçay halkın okul yolları, kırtasiye desteği, taziye evleri, beton santrali, geçmiş yönetimin faaliyet raporu ile ilgili gelişmelerle ilgili sorduğu sorulara cevap verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları