Samandağ Narin İçin Yürüdü:  “Narin İçin Adalet” Samandağ Narin İçin Yürüdü:  “Narin İçin Adalet”

Samandağ Devlet Hastanesine uzun yıllar hizmet veren T. Sağlık Sen Samandağ Şube Başkanı ve işyeri temsilcisi Zekeriya Şahin emekli oldu.
Yaklaşık yarım asırlık kamu hizmeti sonrası emekli olan Şahin’e üstün hizmet belgesi                     
30 Ağustos Zafer Bayramı’ nın 102. yıldönümü dolayısıyla Samandağ Devlet Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen kutlama programında takdim edildi.
Samandağ Devlet Hastanesinde öğlen arasına denk gelen saatte gerçekleştirilen Zafer Bayramı kutlama programında Zekeriya Şahin’in Samandağ’da 37 yıl ve kamuda 44 yıllık görevi sonrası emekliliği dolayısıyla üstün hizmet belgesi takdimi gerçekleştirildi.
Samandağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Züheyr Günal, düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında “Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm silah arkadaşlarını, canını bu kutsal topraklar için feda etmiş, toprağa düşerek şehit olmuş bütün devlet büyüklerimizin hepsini saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ülke topraklarının işgal edildiği dönemlerde büyük taarruzu başlatarak ülkemize büyük bir zafer kazandıran, bu hususta hayatını hiçe sayarak bu ülkenin bizlere yeniden kazandırılmasına vesile olan tüm şehitlerimizi yad ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Başhekim Dr. Züheyr Günal, konuşmasının devamında “Ülkemizin bir daha asla işgal uğramaması için her zaman çalışkan, ülkesini, vatanını, bayrağını seven tüm insanların omuz omuza çalışarak bu ülkenin yeniden tesisinde ve korunmasında çok büyük sorumlulukları olduğunu unutmamak gerekiyor.
Birazdan bu hususta çok değerli arkadaşım Dr. Bessam Timur Serin’in ülkenin işgal edilişinden kurtuluşa giden yolda verilen mücadeleyi anlatacağı sunumunu dinleyeceğiz. Gerçekleştireceği anlatımı için şimdiden teşekkür ediyoruz. 
Bu arada da aynı güne çakıştırmış olduk, çok değerli ağabeyimiz, hepimizin ağabeyi bu sektöre 40 yıl hizmet vermiş sırf Samandağ Devlet Hastanesine 37 yıl emek vermiş üstün gayret ve çabasıyla işlerliğimize güç katmış çok değerli ağabeyimizin emekliliği nedeniyle hem hepinizle helalleşmek hem de bir veda konuşması yapmak üzere kendisini kürsüye davet ediyorum. Naçizane bugüne kadar yapmış olduğu emeklerinin asla karşılığı değil ama kendisine küçük bir sunumumuz olacak. Sayın Zekeriya Şahin’i kürsüye davet ediyorum.” dedi.
ZEKERİYA ŞAHİN’ E EMEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR
T. Sağlık Sen Samandağ Şube Başkanı ve işyeri temsilcisi Zekeriya Şahin, yaptığı konuşmada tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederek “yaklaşık 37 yıldır Samandağ Devlet hastanesinde görev yapıyorum. Hizmetim ise 44 yıl. Yaş 65 olunca emekli oldum. Benim hakkım geçtiyse hepinize hakkımı helal ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Hepinize ayrı ayrı saygı ve hürmetlerimi iletiyorum.” dedi.
Başhekim Günal, Şahin’in konuşmasının ardından kendisine emekleri için teşekkür ederek “teşekkür belgesi” takdim ederken, Hastanenin Diş Hekimi Bessam Timur Serin üstün Hizmet Plaketi takdim etti.
DR. SERİN 30 AĞUSTOS’UN ÖNEMİNİ ANLATTI
Daha sonra aynı zamanda bir tarihçi olan Diş Hekimi Dr. Bessam Timur Serin, Mustafa Kemal Atatürk’ün Halep’ te 7. Ordu Komutanlığı ile başlayan 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesine uzanan süreçte yaşanan gelişmeleri ve ülkenin düşman işgalinden kurtarılışını, 30 Ağustos’ un önemini anlattığı sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Bessam Timur Serin, sunumunda ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ü askeri dehası ve öngörüsü ile ortaya koyduğu savaş stratejisini ve kurtuluş savaşında Hatay’da yaşanan gelişmeleri de aktardı.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları