Pelin Yatkın Oruç’un Kaleminden:  Sesimizle Mi Sessizliğimizle Mi Cadı İlan Edildik Pelin Yatkın Oruç’un Kaleminden:  Sesimizle Mi Sessizliğimizle Mi Cadı İlan Edildik

İş İnsanı, Yerel seçim sürecinde CHP Belediye Başkan Aday adayı Eser Şefikoğulları üniversiteye yerleşen gençler için tavsiyelerde bulundu.
İş İnsanı Eser Şefikoğulları, üniversiteye yerleşme başarısı gösteren tüm gençleri tebrik ederek, üniversitedeki eğitimleri süresince akademik bilgi yanında öğrencilerin kendilerini keşfedecekleri bir yer olduğunu vurguladı.
20 yıllık iş hayatı boyunca üniversite mezunlarında gördüğü eksiklikleri dile getirerek, gençlerin bu hataları yapmaması için uyarıda bulunan Şefikoğuları, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
Sevgili gençler,
Üniversiteyi kazanarak hayatınızın en heyecan verici ve öğretici dönemlerinden birine adım atıyorsunuz. İdeallerinize bir adım daha yaklaşmanın sevinci ve heyecanı içindesiniz. Öncelikle emeğinizin karşılığını aldığınız için sizleri can-ı gönülden tebrik ediyorum. Çıktığınız kariyer yolculuğunda, bir nebze de olsa sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğüm, 20 Yıllık iş hayatımda, üniversite mezunlarında gördüğüm iki eksikliğe dikkatinizi çekmek istiyorum. 
Sizlerin de bildiği gibi üniversite, sadece akademik bilginizi geliştireceğiniz bir yer değil, aynı zamanda kim olduğunuzu keşfedeceğiniz, hayallerinizin peşinden gideceğiniz ve hayatınıza yön vereceğiniz bir dönemdir. Bu kıymetli döneminizde yabancı dil ve kültürünüzü geliştirmeye önem vermelisiniz.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA YABANCI DİLİN GÜCÜ
Sınırların neredeyse tamamen kalktığı, insanların ve fikirlerin her an her yerde buluşabildiği bir yer haline gelen dünyamızda, Hayatta bir adım öne geçmenin en etkili yolu yabancı dil öğrenmektir. Potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmak için yabancı dil bilmek artık bir seçenek değil, bir zorunluluk. Yabancı dil öğrendikten sonra dünya vatandaşı olursunuz! İş arayışına girdiğinizde sadece Türkiye’de değil- dünya da istediğiniz herhangi bir yerde iş bulabilirsiniz! Küreselleşen iş dünyasında, birçok şirket uluslararası pazarlara açılmakta ve farklı dillerde iletişim kurabilen çalışanlara ihtiyaç duymaktadır. Yabancı dil bilmek, sizi iş hayatında rakiplerinizden bir adım öne çıkarır ve daha fazla kariyer fırsatına kapı açar. Ayrıca, yabancı dil bilmek, teknoloji, bilim ve sanat gibi birçok alanda en güncel bilgilere erişmenizi sağlar. Bu da size kariyerinizde avantaj kazandırır ve bilgiye ulaşma hızınızı artırır.
Geleceğinizi inşa ederken, yabancı dil öğrenmeye yatırım yapın! Bu yatırım, size ömür boyu sürecek fırsatlar ve kapılar açacaktır. Unutmayın, dil bir anahtardır. Bu anahtarın açamayacağı kapı yoktur. Başarıya giden yolda bu gücü kullanın!
KÜLTÜRLÜ BİREY OLMANIN ÖNEMİ
Günümüz dünyasında, gençlerin sadece akademik başarıya odaklanmaları yeterli değil; kültürlü olmak da bir o kadar önemli. Geleceğin mimarları olarak sizlerin, sadece akademik başarılarla değil, aynı zamanda kültürel birikimle de donanmış bireyler olmanız çok önemli. Dünyaya daha geniş bir perspektiften bakabilmek, olayları daha derinlemesine analiz edebilmek ve kendinizi her alanda daha iyi ifade edebilmek için kültürlü olmayı hedeflemelisiniz
Üniversite öğreniminiz boyunca sadece ders kitaplarına bağlı kalmayın; farklı alanlara ilgi duyun, yeni hobiler edinin ve dünyayı keşfetmek için fırsatlar yaratın. İlgi duyduğunuz alanlarla ilgili bol bol kitap okuyun gerek iş hayatınızda gerekse sosyal yaşamınızda sizi hep bir adım öne taşıyacak olan yazılı ve sözlü olarak kendinizi ifade etme becerinizi geliştirin, geldiğiniz kültürü ve köklerinizi tanıyın, sosyal sorumluluk projelerinde mutlaka görev alın, sanat ve kültürel etkinliklere katılın. Bu ve benzeri deneyimler hem kişisel hem de profesyonel yaşamınızda size büyük fayda sağlayacaktır.
Üniversite öğrenimiz boyunca, disiplinli, tutarlı, sorumluluk alma özeliklerinizi geliştirin.
Bu vesileyle hayallerinize ulaşmak için çıktığınız yolda hayatın sizlere en güzel fırsatları sunmasını ve bu fırsatları cesaretle değerlendirmenizi dilerim.
Sevgi ve saygılarımla”
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları