MUSTAFA USTA

Sinop Güç Birliği Derneği Başkanı Erdoğan Altay, “Artık işlerimiz inanılmaz bir boyuta taşındı. Yardıma ihtiyacı olan insanların sayısı çok artınca biz de daha yüksek tempoyla çalışıyoruz, daha çok yere ulaşıp, daha çok yardım edip faydalı olmaya çalışıyoruz. Sırf bu hafta 35’e yakın insan geldi bizden yardım talebi olan. Çamaşır makineleri, buzdolapları, et, gıda, çanta, kırtasiye yani aklınıza gelebilecek tüm yardım ihtiyaçlarını istiyorlar. İnsanlar artık kıvranıyorlar” diye konuştu.

Sinop Güç Birliği Derneği Başkanı Erdoğan Altay, derneğinin yıl içindeki faaliyetleri hakkında açıklama yaptı.

“GERÇEKTEN BİR SÜRE SONRA ARTIK BİZ DE YETEMEMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Altay, her yıl mağdur insan sayısının arttığını belirterek şöyle konuştu.

“İlk önce sözlerime şu şekilde başlamak istiyorum. 12 vatan evladımızı toprağa verdik, onlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Onlar annelerinin kuzuları, babalarının ise aslanlarıydı. Artık tüm vatanın evlatları olup herkesin kalbine gömüldüler. 2023 yılını her yıl olduğu gibi çok yoğun bir şekilde geçirdik. Artık işlerimiz inanılmaz bir boyuta taşındı. Yardıma ihtiyacı olan insanların sayısı çok artınca biz de daha yüksek tempoyla çalışıyoruz, daha çok yere ulaşıp, daha çok yardım edip faydalı olmaya çalışıyoruz. Sırf bu hafta 35’e yakın insan geldi bizden yardım talebi olan. Çamaşır makineleri, buzdolapları, et, gıda, çanta, kırtasiye yani aklınıza gelebilecek tüm yardım ihtiyaçlarını istiyorlar. İnsanlar artık kıvranıyorlar. Bu yüzden inşallah ülke olarak buna bir çözüm bulunur ve biraz daha ülkemiz rahatlar, biraz daha iyiye doğru gider. Çünkü gerçekten bir süre sonra artık biz de yetememeye başlayacağız. Sinop’un tüm STK’ları bu konuda elinden gelen her şeyi yapıyor, devlette tabi elinden gelen her şeyi yapıyor. Herkes elinden gelenleri yapmaya çalışıyor. Ama inanın biz kendimiz de bunu görüyoruz ama artık yetmiyor.

"İNSANLAR GÜN GEÇTİKTE BİRAZ DAHA ZORLANIYORLAR"

Biz gıda kolisi dağıtımlarına 150 adet ile başlamıştık, geçen seneki dağıtım adetimiz bin 250 idi. Et dağıtımlarımız yine 100 - 150 civarındaydı, şimdi ise 600 - 700 civarında. İnsanlar gün geçtikte biraz daha zorlanıyorlar. Yaşamak için çabalıyorlar ve ellerinden geleni yapıyorlar. Sinop’u biliyorsunuz, insanın her zaman hemen ulaşabileceği şeyler yok. Biraz pahalı bir şehiriz. İş imkanlarımız çok dar. O yüzden buradaki insanların haliyle mağduriyetleri biraz daha artıyor. Çünkü yaşam inanın çok pahalı. Aslında hepimiz için pahalı, onlar için değil. Karı, koca çalışanlar için de tek çalışanlar için de pahalı. Bir asgari ücretliyle normal bir çalışan arasında inanın çok abartılı da bir fark yok. Çünkü insanlar kendi gelirlerinin düzeyinde biraz daha geliştirerek sürdürüyorlar hayatlarını. Onların daha çok gıda ve yaşamsal ihtiyaçları oluyor. Diğerlerinin de daha farklı ihtiyaçları oluyor. Hemen hemen herkes aslında ayağının yorganına göre uzatmak zorunda kalıyor ama bazen ayaklar yorganın altından taşıyor gidiyor.”

Kaynak: anka